S.T.A.L.K.E.R.'de “xrEngine.exe programı sonlandırıldı” hatası nasıl düzeltilir? - dizifilmlerindir

Güncel Yazılar

20 Temmuz 2019 Cumartesi

S.T.A.L.K.E.R.'de “xrEngine.exe programı sonlandırıldı” hatası nasıl düzeltilir?



Yöntem 1 : etkinleştirme bileşeni DirectPlay DirectPlay ağ programı arabirimi etkin değilse, çevrimiçi oyun sunucuları ile dosya paylaşımı çok daha karmaşıktır. STALKER'da, bir bileşeni devre dışı bırakmak bir hatanın çok yaygın bir nedenidir. DirectPlay kullanışlı bir yazılımdır, bu yüzden aktif hale getirmenizi tavsiye ediyoruz.


DirectPlay nasıl etkinleştirilir: “Başlat” düğmesine sağ tıklayarak “Denetim Masası” na gidin; “Programlar ve bileşenler” döşemesini seçin (“Büyük simgeler” görünüm modu ayarlanmışsa); “Windows özelliklerini aç ve kapat” penceresinin sol tarafındaki bağlantıya tıklayın; kısa bir arama yaptıktan ve bir liste oluşturduktan sonra, “Önceki sürümlerin bileşenleri” nin yanındaki kutuyu işaretleyin; Maddenin listesini (kontrol ettiğimiz yer) genişletir ve bayrağı “DirectPlay” in yanına koyarız.

Yöntem 2: STALKER'ı uyumluluk modunda çalıştırın Windows 10, programlar için uyumluluğun değişmesini destekler. Uygulamayı, özellikle STALKER'i Windows 7 ile uyumlu olarak çalıştırabiliriz. Eylemlerin algoritması: Oyunun kısayoluna sağ tıklayın ve “Özellikler” seçeneğini seçin; “Uyumluluk” sekmesine gidin; “uyumluluk modunu” etkinleştirin; açılan listeden “Windows 7” yi seçin; ayarları uygulayın ve pencereyi kapatın; oyunun tadını Çıkar.

Metod 3: video sürücülerini güncelle Ekran kartı sürücülerinin Windows 10 ile birlikte güncellenmemesi veya kurulum sırasında çökmesi olasılığı yüksek. “Düzinelerce” için çalışan ve güncel sürücüler koyarsanız, oyun sorunsuz bir şekilde başlamalıdır.

Video sürücüsü nasıl güncellenir: “Başlat” üzerindeki PKM'ye tıklayın ve “Aygıt Yöneticisi” ne tıklayın; “Video adaptors” dizinini açın, adaptöre sağ tıklayın ve “Properties” seçeneğini seçin; “Sürücü” sekmesine gidin ve “Güncelle” ye tıklayın; “Güncellenmiş sürücüleri otomatik olarak ara” seçeneğini tıklayın. Aşırı durumlarda, oyunu tamamen yeniden kurmanız gerekebilir. Genellikle aşırı önlemlere başvurmak gerekmez, hatayı yukarıda listelenen yollardan biriyle düzeltmek mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder