Windows Defender 0x800106ba hatası nasıl düzeltilir? - dizifilmlerindir

Güncel Yazılar

20 Temmuz 2019 Cumartesi

Windows Defender 0x800106ba hatası nasıl düzeltilir?


Yöntem # 1:
 Windows Defender hizmetini kontrol etme Windows Defender hizmeti aniden durdurulduysa veya çalışırsa 0x800106ba hatası oluşabilir, bu doğru değildir. Bu hizmetin çalışmasını kontrol etmeniz gerekiyor ve şimdi size bunu nasıl yapacağınızı ayrıntılı olarak anlatacağız. Bu nedenle, öncelikle, işletim sisteminde çalışan tüm hizmetlerin bir listesini içeren bir sistem penceresi açmanız gerekir: Windows + R'yi tıklayın, hizmetleri girin.msc ve Enter tuşuna basın. Ayrıca, arama dizesi sistemini (Win + S) açabilir, içindeki “hizmetler” sorgusunu girebilir ve ilgili sonucu seçebilirsiniz. Gördüğünüz gibi, bu pencerede çok fazla hizmet var, ancak, doğrudan Windows Defender ile ilgili sadece birkaçından bahsetmemiz gerekecek. İlk olarak, “Windows Defender Güvenlik Merkezi hizmeti " adlı bir hizmet bulmanız gerekir."Özelliklerini açmak için sol fare tuşuyla bu hizmeti iki kez tıklayın. Bu kutuyu açtığınızda “ "Genel" sekmesinde olduğunuzdan emin olun. Hizmetin doğru çalıştığından emin olmak için bu pencerede birkaç eylem gerçekleştirmeniz gerekecektir. Bu nedenle, başlangıç türünün açılır menüsüne tıklayın ve otomatik başlangıç türünü seçin (bazen özelliklere giderek, başlatma türü manuel olarak ayarlanabilir). Ayrıca durum satırına dikkat etmeniz gerekir: eğer “devam ediyor " diyorsa, o zaman her şey yolunda ve hizmet çalışıyor. Ancak, durum çubuğunda “durduruldu” görürseniz, “Çalıştır” düğmesine tıklamanız gerekir. Hizmeti kontrol etmeyi bitirir bitirmez, yani otomatik başlangıç türünü ayarlayın ve devre dışı bırakıldıysa bunları başlatın ve sonra Windows Defender'ı çalıştırmayı tekrar deneyin. 0x800106ba hatası kayboldu, değil mi? Hayır. Pekala, devam edelim.

 Yöntem # 2, Windows 10'in önceden yüklenmiş antivirüs yazılımı olan Windows Defender'a sahip olmasına rağmen, kullanıcılar genellikle sistem için üçüncü taraf bir antivirüs kurarlar. Ancak, bu üçüncü taraf yazılım genellikle sistem çözümü ile çakışabilir ve sonuç olarak, Windows Defender başlatıldığında 0x800106ba hatası görüntülenir. Sistem antivirüsüyle ilgili sorunun nedeni olup olmadığını kontrol etmek için üçüncü taraf yazılımı sistemden kaldırmayı denemenizi öneririz. Üçüncü taraf antivirüsleri kaldırma yöntemlerini tanımlamak oldukça zordur, çünkü her birinin kendi silme yöntemi vardır. Örneğin, bazı çözümler “uygulamalar ve özellikler " ile kaldırılabilir. Diğerleri, kendilerini geliştiricilerin kendisinden kaldırmanın özel bir yolunu gerektirebilir. Genel olarak, üçüncü taraf antivirüsünü kendiniz kaldırma işlemi ile uğraşmak zorunda kalacaksınız. 

Yöntem # 3 sfc programını çalıştırma Windows Defender'ı çalıştırırken 0x800106ba hatasını ortadan kaldırmak için daha fazla “etkin” adımlara geçelim. Hata, Defender'ı başlatma ve çalıştırma sürecine doğrudan katılan Windows işletim sisteminin sistem dosyalarına zarar verilmesi durumunda ortaya çıkabilir. Sistem Dosyası Denetleyicisi (veya sadece SFC) adlı bir sistem yardımcı programı kullanarak bu zararları ortadan kaldırın. Kullanımı çok kolay: komut satırı penceresini aramanız, uygun komutu girmeniz ve klavyede Enter tuşuna basmanız gerekir. Yani, Komut satırını açmak için, Başlat'a sağ tıklamanız ve Başlat'ın yanında görünen bağlam menüsünden “komut satırı (yönetici)” I seçmeniz gerekir. Önemli: Komut satırını yalnızca yönetici adına çalıştırın! Belki de tanıdık bir siyah pencere göreceksiniz. Bu pencerede sfc /scannow komutunu girin ve sfc yardımcı programını sistem dosyalarınızı tarama işlemini başlatmak için Enter tuşuna basın. Diğer şeylerin yanı sıra, yardımcı program da bozuk dosyaları kurtarmaya çalışacaktır, ancak yalnızca bu mümkün ise. Pencereyi kapatmak için acele etmeyin, çünkü tarama ve kurtarma işlemi oldukça uzun sürebilir! Ancak, hepsi yapılandırmanıza bağlıdır. SFC yardımcı programı çalışmayı bitirdikten sonra, bozuk sistem dosyalarını ve bunların düzeltilip düzeltilmediğini gösteren komut satırı penceresinde özel bir özet elde edersiniz. Genel olarak, hasarlı ve kurtarılan dosyalar hakkında özette bulursanız-bilgisayarı yeniden başlatın ve 0x800106ba hatasını kontrol etmek için Windows Defender'ı çalıştırmayı deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder