Windows Defender 0x80016ba hatası nasıl düzeltilir? - dizifilmlerindir

Güncel Yazılar

20 Temmuz 2019 Cumartesi

Windows Defender 0x80016ba hatası nasıl düzeltilir?


Yöntem # 1 üçüncü taraf antivirüsünü kaldırma daha önce de söylediğimiz gibi, Windows Defender Microsoft'un kendisi tarafından geliştirilen bir sistem antivirüsüdür. İşletim sisteminde çeşitli çakışmalar oluşturmamak için, Windows Defender, sistemde benzer koruma sağlayan diğer yazılımlar göründüğü anda çalışmalarını otomatik olarak durdurur. Hata 0x80016ba - sistem antivirüs ve üçüncü taraf arasındaki olası çatışma. Eğer bilgisayarınızda yüklü üçüncü parti bir antivirüs varsa, Yapmanız gereken tüm silebilirsiniz. Windows Defender'ı çalıştırmaya çalıştığınız göz önüne alındığında, kesinlikle diğer geliştiricilerden bir antivirüse ihtiyacınız yoktur. Sorun gerçekten bir çatışma olsaydı-hata 0x80016ba kaybolur. 

Yöntem # 2 güncellemeleri yükleme bazen Windows Defender'ın komutunuzda başlatmayı reddedebileceğini belirtmek gerekir, çünkü sistemde belirli bir güncelleme yoktur. Bunu doğrulamak için, yalnızca bir güncelleme kontrolü yapmanız ve ardından sistem tarafından bulunacak her şeyi yüklemeniz gerekir. Mevcut güncellemeleri kontrol etmeye nasıl başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Sorun değil, şimdi size her şeyi göstereceğiz. Başlat menüsünde RMB'Yİ tıklayın ve sisteminizin "Ayarları" nı açın; “güncelleme ve Güvenlik " bölümünü açın; “Windows Update” sekmesine gidin; “güncellemeleri kontrol et” düğmesine tıklayın. Sistem yeni güncellemeler tespit ederse, bunları otomatik olarak yükleyecektir. Yükleme tamamlandıktan sonra, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve 0x80016ba hatasını kontrol etmek için Windows Defender'ı tekrar çalıştırmayı deneyin. 

Yöntem # 3 sınama hizmet çalışıyorsa, bu sorun, Windows Defender hizmetinin ani bir şekilde kapatılması sonucunda ortaya çıkabilir. Bu hizmetin etkin olup olmadığını kontrol etmek yeterince basittir ve şimdi size nasıl yapılacağını göstereceğiz. Windows + R; yazma Hizmetleri ' ni tıklatın.msc ve Enter tuşuna basın; listede "Windows Defender Güvenlik Merkezi hizmeti" ni bulun; sol fare tuşuyla iki kez tıklayın “ "durum" satırına dikkat edin. Hizmeti olsun veya olmasın bu satırda değer, hemen anlıyorsunuz. Durdurulursa, “Çalıştır” düğmesine tıklamanız ve başlatma türünün açılır menüsünden “Otomatik” seçeneğini seçmeniz gerekir. Ancak, bazı kullanıcıların belirttiği gibi, bu hizmetin başlatma türü bazen değiştirilemez, çünkü bu açılır menüye sahip satır grileşir. Aynı durum varsa, aşağıdakileri yapın: Windows + r'yi tıklayın; msconfig'i girin ve ENTER'a basın; "hizmetler" sekmesine gidin; “Windows Defender Güvenlik Merkezi” hizmetini bulun; ondan kaldırılmışsa önünde bir onay koyun; değişiklikleri kaydedin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın; işiniz bittiğinde, Windows Defender'ı yeniden başlatmayı deneyin. Yukarıdaki hizmet devre dışı bırakıldıysa, 0x80016ba hatası düzeltilmelidir. 

Yöntem # 4 Sistem Geri Yükleme bazı yazılımların da Defender ile çatışmaya girebileceğini belirtmek gerekir. Bununla birlikte, tam olarak neyin sorun yarattığını belirlemek son derece zordur. Ancak, geri yükleme noktasını kullanarak, 0x80016ba hatası karşısında soruna neden olabilecek yazılımdan kurtulabilirsiniz. Yani, geri yükleme noktasını kullanmak için aşağıdakileri yapmanız gerekir: Windows + S'yi tıklayın; “Denetim Masası "nı girin ve sonucu seçin; “Geri Yükleme” bölümünü açın “" Sistem Geri Yüklemeyi Başlat " bağlantısını tıklayın; geri yükleme noktasını seçin ve kurtarma işlemini başlatın. Bilgisayarınız bu süreçte yeniden başlatılabilir, ancak tamamen normaldir, bu yüzden endişelenmeyin. Yeniden oturum açtıktan sonra, Windows Defender'ı çalıştırmayı deneyin. Bu sefer 0x80016ba hatası kesinlikle düzeltilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder